maanantai 31. maaliskuuta 2014

Oma kehu haisee?

Joillakin ihmisillä motivaatio perustuu itseinhoon. He ovat henkisesti raskasta seuraa. Usein itseinhoiset syyttävät epäonnistumisestaan muita. Itseinhoiset eivät näe mahdollisuuksiaan. He hakevat ulkopuolelta jatkuvaa hyväksyntää, mutta toisaalta eivät usko heihin kohdistettua positiviista palautetta. Näillä henkilöillä on taipumus keskittyä enemmän huonoon kuin hyvään oloon. Seuraavilla tehtävillä voit harjoitella positiviisuutta ja itsestäsi tykkäämistä.

Erityisen tärkeää on, että vastauksessasi et kertaakaan jatka positiviista lausetta MUTTA-alkuisella sivulauseella, joka kumoaisi tai vähättelisi hyvää ja kaunista ajatustasi.

1. Kolme asiaa, joihin olet tyytyväinen ulkonäössäsi.

Esim. mitä onnistuneita valintoja olet tehnyt itse esim. hiustenvärin, ihonhoidon, vaatteiden tai ulkonäköösi vaikuttavan ravitsemuksen ja liikunnan suhteen, mitä ihania piirteitä olet perinyt, mitä positiivista ulkonäkösi kertoo sinusta, mitä positiivisia muutoksia ulkonäössäsi on tapahtunut, myös minkälaista potentiaalia ulkonäköösi voi liittyä.

2. Kolme asiaa, joihin olet tyytyväinen luonteessasi.
Esim. minkälaisia henkisiä vahvuuksia sinulla on, missä tilanteissa persoonasi parhaat puolet tulevat esiin, mitkä ovat ne hyvät ominaisuutesi jotka tekevät sinusta sinut, mitkä luonteesi ominaisuudet ilahduttavat muita, mitkä ominaisuudet auttavat sinua pääsemään tavoitteisiisi.


3. Kolme asiaa, joita osaat tehdä tai joiden tekemisestä tulet iloiseksi.

Esim. asioita, joihin sinulla on luonnostaan taipumus, joita olet harjoitellut ahkerasti tai joiden uskaltamisesta olet ylpeä. Tarkoitus ei ole verrata itseäsi muihin. Voit myös iloita oppimistasi uusista asioista. Onko jokin asia, jonka osasit joskus ja sitten unohdit taidon - voisiko sitä herätellä uudestaan?


4. Kolme asiaa, joissa olet onnistunut (esim. kauan sitten, yleisesti ottaen, aivan viime aikoina).

Suuri osa elämäsi hyvistä asioista on kuin onkin omaa ansiotasi. Esim. ihmissuhteet eivät pysy aivan pitämättä. Ajattele asioita, joita olet suorittanut loppuun asti kunnialla. Ajattele millaisista haasteista olet selvinnyt. Ajattele mistä haaveilit kauan sitten ja mikä toteutui.

5. Kolme asiaa, joista olet innostunut.

Voit olla vähän kiinnostunut tai isosti hurahtanut. Innostumisessa piilee valtava voima. Antaudu innostukseen.

6. Kolme ihmistä, joille ajattelet olevasi tärkeä tai merkityksellinen.

Tämän tehtävän tarkoitus on huomauttaa, että et ole yksin maailmassa, ja myös, kuinka monesta ihmisestä voit olla toisaalta itse kiitollinen. Maailma pyörii ilman sinuakin, mutta näillä ihmisillä elämä olisi kurjempaa ilman sinua.


7. Kolme asiaa, joista voit nauttia tänään.

Ajattele kaikilla aisteilla.


8. Kolme pientä asiaa, jotka voit tehdä voidaksesi paremmin tänään.

Miten voisit pienillä teoilla vaikuttaa psyykkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiisi? Esim. asioita, jotka ovat rästissä ja ärsyttävät sinua. Itsesi hoitamiseen liittyviä asioita. Virkistäviä ja rentouttavia asioita. Asioita, joiden uskaltaminen palkitsee sinua. Asioita, joiden tekeminen vähentää stressiä (esim. lähteminen ajoissa, asioiden valmistelu).


BOONUS: Mitä toivoisit jonkun toisen sanovan sinulle?
Minkälaisia ihailun ja hyväksymisen sanoja toivoisit kuulevasi muilta? Sano se itse itsellesi.


Häntä pystyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti