tiistai 13. tammikuuta 2015

Uskon kun näen! Visualisoi tavoitteesi todeksi.

Askartelin vuodenvaihteessa itselleni "tunnelmakartan". Käytännössä se toteutui seuraavanlaisen prosessin kautta: rentoutuminen, unelmaelämän kuvittelu, vuoden 2015 teemojen, tunnelmien ja tavoitteiden "haistelu", hyvin intuitiivinen aikakauslehtien selailu ja sieltä kuvien poimiminen, varsinainen kuvien sijoittelu.

Tällaisen kartan tekeminen palvelee monella tavalla. Ensinnäkin on hyvä ottaa aikaa itselleen (kartan tekemiseen kannattaa varata pari tuntia aikaa, itselläni askartelu jakaantui kahdelle illalle, vaikken sitä niin suunnitellut) ja pohtia mikä tänä vuonna on sinulle todella oleellista ja tärkeää. Kuinka usein sitä tulee edes itselleen teroitettua omia tavoitteita? Tuntui hyvältä myöntää, että päällimmäisenä nousevat asiat oikeasti ovat tärkeitä ja niitä haluan. Kovin usein tavoitteiksi "arvotaan" jotakin minkä ajattelee ulkopuolisten mielestä ehkä olevan soveliasta. Ulkopuolelta tuleva motivaatio ei vie pitkälle. Mitä sinä haluat? Mikä on sinulle tärkeää?


Toiseksi, kartta muistuttaa olemassaolollaan siitä mihin olet sitoutunut (itseesi?). Itse sijoitin karttani vaatekaapin oven sisäpuolelle. Vuosi on pitkä matka ja alkutaipaleen kauniit ajatukset saattavat jäädä jonnekin polun varteen. Erilaiset houkutukset ja uudet innostukset, hetkelliset mieliteot ja kenties imartelevatkin vastuut (olemme useimmat aika persoja kehulle, ja jos meitä kehuen pyydetään mukaan johonkin, saatamme ottaa enemmän töitä haitoksemme kuin mitä kannattaisi) saattavat viedä mennessään. Muistat siis mitä oikeasti haluat!

Kolmanneksi, kartta voi palauttaa hankalina aikoina mieleesi ne positiiviset tunnelmat, joita kohti kuljet. Omalla kohdallani painonhallinta ja opiskelu eivät aina tunnu pelkästään mukavilta. Ponnistelu on siedettävämpää, kun muistaa miksi sitä tekee. Vastoinkäymisten kautta voittoon!

Tee kartta omalla tyylilläsi. Minulle sanat ovat tärkeitä, siksi valitsin "iskulauseita" kuvaan. Ne ovat jo nyt auttaneet minua hankalampina hetkinä. Käytä vapaasti sinulle merkittävää symboliikkaa, kartan ei tarvitse avautua kenellekään muulle.

Mitä selkeämpänä tavoitteesi sinulle näyttäytyvät, sitä paremmin voit kaikessa toiminnassasi kysyä itseltäsi "viekö tämä tekeminen minua kohti tavoitteitani vai niistä poispäin?". Haaskaat vähemmän aikaasi epäolennaiseen ja teet parempia valintoja sinua palkitsevan elämän kannalta.

Ehdit vielä hyvin rakentaa oman karttasi vuodelle 2015. Tarvitset kartongin, sakset, liimapuikon, aikakauslehtiä (kysy äidiltä/mummolta/kaverilta/paperinkeräyslaatikosta, jos sinulle itsellesi ei tule mitään lehtiä). Alun orientoitumiseen suosittelen vaikkapa kynttilöiden sytyttämistä ja sopivaan tunnetilaan vievän musiikin kuuntelemista. Karttojen tekemistä voi harrastaa myös ystävien kesken, jokainen tietenkin tekee omansa. Kerropa, jos innostuit oman kartan tekemiseen! Innostavaa askartelua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti