torstai 3. huhtikuuta 2014

Vapaasti nauraen

Naurujoogasessioiden lopussa tehdään yleensä vapaanauru-harjoitus, toiselta nimeltään naurumeditaatio. Vapaanaurun voi tehdä lattialla maaten, istuen tai jopa seisten tilanteesta riippuen. Vapaanaurussa nauretaan ilman syytä ja ilman mitään varsinaista nauruharjoitusta, joita naurujoogassa muuten tehdään naurun ääntä ja liikettä simuloiden. Vapaanaurussa voi antaa naurun viedä, jos se on viedäkseen - pakottaa ei tarvitse. Kokemusta on vaikeaa sanoin kuvailla. Ehkä "irti päästäminen" vastaa olotilaa parhaiten. Itselläni olo naurujoogan jälkeen on monesti herkistynyt, vapaa, haikean rakastava.

Alla olevalla videolla puoli minuuttia vapaanaurusta eiliseltä nauruklubilta. Harjoitus kesti kokonaisuudessaan tällä kerralla yli 20 minuuttia (vapaanaurun kestoa ei etukäteen rajata tarkasti), jonka aikana osa rauhoittui rentoutumaan ja osa jatkoi kikatusta ja käkätystä. Kaikille avoin ja ilmainen Oulun Nauruklubi kokoontuu kerran kuussa Hyvän mielen talolla.

Positiivisen ajattelun ohella yhtä lailla kehon asento, liike, lihasten jännittyminen ja rentoutuminen vaikuttavat oloomme hormonien kautta. Naurujooga on kehon positiivisuutta, joka muuttaa aivokemioitamme niin että nauraessamme tulemme hyvälle tuulelle ja rentoudumme - naurujooga auttaa käynnistämään positiivisen kierteen ja pitämään sen pyörimässä.



Oulun nauruklubin kotisivut
Oulun nauruklubi Facebookissa

Skype laughterclub
Skype laughterclub Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti