tiistai 8. huhtikuuta 2014

Mitä Asahi on?

Mitä on Asahi?

Asahi on Suomessa kehitetty ja kaikille sopiva terveysliikuntamenetelmä, jossa yhdistyvät sekä itämaisen että länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. Liikkeissä koko keho avataan systemaattisesti niskasta nilkkoihin. Liikkeet ovat pehmeitä ja ne tehdään hengityksen kannattelemana.

Asahi on fysioterapian kaltainen liikuntamuoto, jossa on myös liikunnallisia elementtejä. Liikkeet on suunniteltu tarkoituksella yksinkertaisiksi, jotta jokainen voisi alkaa harjoittaa niitä. Liikkeiden suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti suomalaisten suurimmat terveysongelmat: selän ja hartiaseudun vaivat, kaatumisesta johtuvat murtumat sekä stressin aiheuttamat psyko-somaattiset ongelmat. Asahi-terveysliikunta on tarkoitettu sekä ennalta ehkäiseväksi että jo syntyneitä ongelmia hoitavaksi.

Harjoittelu tapahtuu ohjatuissa ryhmissä tai päivittäisenä itsehoitomuotona, jonka avulla monia terveysongelmia voidaan ennaltaehkäistä. Erityisen hyvin asahi sopii taukoliikunnaksi ja monia sen liikkeitä voidaan suorittaa esimerkiksi päätteen ääressä tuolilla istuen.

Asahin psykofysiologiaa lyhyesti

1. Asahin liikkeet on tarkoituksella suunniteltu yksinkertaisiksi, jolloin liikkeiden oppiminen on helppoa ja oppimispaineita ei ole. Näin harrastaja voi heti keskittyä liikkeiden tuomaan hyvään oloon.

2. Asahin liikkeet on suunniteltu ergonomisesti oikeaoppisesti. Kun Asahissa esimerkiksi nostetaan kuviteltu pallo lattialta, se tehdään korostaen selän oikeaa asentoa. Näin harrastaja oppii liikkumaan ergonomisesti oikealla tavalla ja esimerkiksi vääränlaisen nostamisen aiheuttamia selkävammoja opitaan välttämään.

3. Asahin liikkeet suoritetaan hitaan hengityksen tahdissa. Tällä periaatteella on suora vaikutus mieleen. Hidas hengitys poistaa kiireen tunnun ja synnyttää tunteen kehon ja mielen sopusoinnusta. Erilaiset lihasjännitykset ja stressit alkavat kadota.

4. Liikkeet ovat pehmeitä ja ne suoritetaan minimaalisen voimanponnistuksen avulla. Siitä huolimatta lihaksissa vaihtelee jännityksen ja rentouden sykli. Siten lihaksisto opetetaan rentoutumaan liikesuorituksen jokaisessa lepovaiheessa.

5. Koko keho liikkuu liikkeen yhteydessä. Asahin liikunta on ikään kuin kokonaisvaltaista ja dynaamista "huojuntaa" ympäröivässä ilmakehässä. Mielikuvien avulla synnytetään tunne, että liikutaan ikään kuin meren pohjavirtauksessa huojuva kasvi. Tämä synnyttää hiljalleen miellyttävän tunteen harjoittajan ja ympäristön vuorovaikutuksesta.

6. Asahi on menetelmänä yksinkertaisuudestaan huolimatta varsin kattava. Se sisältää sekä kehon että mielen rentoutuksen, niska-hartia-, selkä-, jalka- ja tasapainoharjoitukset sekä hengityksen ja mielen tasaamisen. Koko keho saadaan liikuntaan mukaa ja mieli ohjaa kaikkia liikkeitä. Keho ja mieli muodostavat yhden kokonaisuuden. Aistit herkistyvät aistimaan omaa kehoa ja ympäröivää avaruutta entistä hienovaraisemmalla tavalla.

Lähde: Asahi.fi

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti