sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Meidän kaikkien yhteinen, rakas kenttämme

Kahvakuulailijoiden saapuminen Niemenrannan kentälle maanantaisin siinä kuuden kieppeillä on näyttänyt tulevan siellä pelinsä keskeyttämään joutuville lapsille yllätyksenä kerta toisensa jälkeen - siitäkin huolimatta, että olemme säännöllisesti treenanneet kentällä syksystä 2012 alkaen. Tästä syystä päätin tiedottaa treeneistämme näkyvästi aidassa. Kesäksi kyltti vaihdetaan toiseen, jossa ilmoitan kahvakuulailevamme kentällä myös torstaisin, kun sisätreenit siirtyvät pihalle. Ja sitten syksyllä saa taas vaihtaa tämän takaisin ja niin edelleen, kun vuodet seuraavat toisiaan...

Olen saanut muutaman kysymyksen paikallisilta, jotka ihmettelevät eivätkö kahvakuulailijat voisi kahvakuulailla "jossain muualla". Tekonurmikenttää hyödynnämme alustana lukuisiin liikkeisiin, joissa otetaan kontaktia maahan muulla kuin kengänpohjalla ja jotka eivät asfaltilla tai sorakentällä ole mahdollisia. Jos niitä haluaa luetella niin: lankku, etunojapunnerrus, burpee, vuorikiipeilijä, turkkilainen ylösnousu, vatsarutistus, lantionnosto selinmakuulla ja kaikki variaatiot edellämainituista.

Tekonurmialusta on erinomainen pehmeytensä, tasaisuutensa ja pölyämättömyytensä vuoksi esim. askelkyykkykävelyyn tai kun kenttää juostaan ympäri. Aitaa käytetään tukena esim. askelkyykyissä ja yhden jalan maastavedossa (etenkin aloittelijoille hyvä apu), sitä voi käyttää keventämään etunojapunnerrusta sekä tukena myös venyttelyissä. Kentän fantastisen hyvä valaistus on turvallisuuden kannalta kriittinen pimeämpinä vuodenaikoina. Myöskin kahvakuulat viihtyvät tekonurmikentällä: vahingossa asfalttiin putoavasta kuulasta voi lähteä vaikka kahva irti. Käytämme kenttää läpi vuoden aina kun se ei ole sohjossa tai jäässä.

Kyllä sopu sijaa antaa ja kentällä mahtuvat vuorotellen temmeltämään lapset ja aikuiset. Edelliseen päivitykseen viitaten toivoisin myös muiden käyttäjien (kaitsemattomien lapsilaumojen) huomioivan alueen siisteyden keräämällä roskansa pois. Kun kaikilla on yhtäläinen oikeus alueen käyttämiseen, niin toivoisi myös kaikkien ymmärtävän, että alue pidetään yhdessä parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Kyltin tilasin muuten Kylttimaxista, joka oli netistä löytämistäni kylttipalveluista ylivoimaisesti kätevin. Siitä vain maailmaa järjestykseen laittamaan. (Omien liikennemerkkien tai muiden opasteiden sijoittaminen katukuvaan ei välttämättä ole laillista. Kuvassa olevan kyltin kiinnittämiseen, koulun pihalle on kysytty rehtorin lupa - kuten myös kentän käyttämiseen kahvakuulatreeneihimme.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti