keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Tee-se-itse motivaatio

Se pieni ero meinaamisen ja tekemisen välillä. Mikä saa jotkut liikkeelle?

Elokuvien alussa hahmot esitellään usein toimintansa kautta - hahmot lunastavat luonteensa tekojensa kautta. Pahikset tekevät pahoja asioita ja hyvikset hyviä asioita. Samoin ihminen oikeassa elämässä tekee koko ajan valintoja, jotka määrittelevät hänet. Toiminta ratkaisee, eivät kauniit ajatukset, jotka ovat ristiriidassa toiminnan kanssa.

Motivaatio tulee usein toiminnan kautta. Kuntosalille lähteminen tai salaatin pilkkominen (vain esimerkkeinä!) voi tuntua aluksi työläältä, mutta huomaat, että todellisuudessa ne ovat ihan mahdollisia ja eivät lainkaan niin hankalia. Mukavuusalueelta lähteminen ei välttämättä koskaan tule tuntumaan euforiselta, mutta sinusta tulee ihminen, joka pystyy siihen siitä huolimatta. Uskotko, että sinun elämäsi päähenkilössä olisi potentiaalia enempään?

Millaiset elämäntavat tai -tyylin haluaisit itsellesi? Haluatko olla sellainen ihminen, joka kerta toisensa jälkeen lähtee sinnikkäästi treenaamaan? Ihminen, joka pitää huolta itsestään ja antaa keholleen ravinteikasta ruokaa? Ihminen, joka esimerkillisesti lopetti tupakanpolton näyttääkseen hyvää mallia lapsenlapsilleen? Ihminen, joka ottaa aikaa itselleen jaksaakseen paremmin palvella muita? Ihminen, joka on ystävällinen lajitovereille? Ihminen, joka kuunteli sydämensä ääntä ja toteutti unelmansa?

Kerro omaa sankaritarinaasi toimintasi kautta. Ala määritellä itseäsi uudelleen, teko teolta. Sinulla on vapaus valita ja sinulla on se samantien!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti